Vaderschapskalender

Veel informatie rond de zwangerschap is gericht op de vrouw, zoals onze zwangerschapskalender. Jij als aanstaande vader hebt ook vragen. Daarom hebben wij voor jou de vaderschapskalender ontwikkeld. In deze kalender lees je hoe je baby groeit, hoe het lichaam van je vrouw verandert en waar je allemaal aan kan denken tijdens de zwangerschap.

Jij in maand… van de zwangerschap

De vaderschapskalender behandelt per maand wat jij kan verwachten, welke ontwikkelingen je baby ondergaat, wat er in het lichaam van je partner en in jullie leven verandert, en aan welke praktische zaken je kan denken.

Zwangerschap van maand tot maand

Toelichting Vaderschapskalender

Iedere zwangerschap verloopt anders en iedere baby is uniek. Houd er bij het lezen van deze vaderschapskalender rekening mee dat jouw kind anders kan groeien of zich anders kan ontwikkelen. Ook beleeft iedere vrouw en aanstaande vader de zwangerschap anders. De informatie biedt een richtlijn wat er per maand ongeveer gebeurt en wat je ongeveer kan verwachten.

Over de vaderschapskalender

Als aanstaande vader verandert er veel in je leven. Je draagt weliswaar niet je kind in je buik, maar krijgt wel te maken met een zwangere vrouw en alles wat daarbij komt kijken. Kwalen, nesteldrang, echo’s, afspraken bij de gynaecoloog of vroedvrouw en alle praktische zaken die geregeld moeten worden.

Veel informatie rondom zwangerschap is vooral op de vrouw gericht. Als man kan je je hierdoor soms minder belangrijk voelen. Daarom is onze vaderschapskalender in het leven geroepen, waar het vooral draait om jouw perspectief.

Deze kalender voor (aanstaande) vaders is geschreven in samenwerking met literair agent en auteur Willem Bisseling. Hij schreef het boek ‘Vader op komst‘ en loodst je in deze kalender door de negen maanden van de zwangerschap heen. Wat gebeurt er elke maand met je baby, wat verandert er in het lichaam van je vrouw en aan welke praktische zaken kan je denken? Dit en meer tips vind je in deze kalender voor aanstaande vaders.

Er zijn natuurlijk ook andere gezinssamenstellingen mogelijk dan moeder, vader en kind(eren). Waar ‘vader’ staat, kan je daarom ook ‘partner’ lezen.