Gezonde lunch: boekweitsalade met feta en zoete aardappel
Deze kleurrijke salade zit boordevol goede voedingstoffen. Het is een stevige lunch, die ook nog eens heel nuttig is voor de ontwikkeling van je baby. En je kan hem makkelijk alvast klaarmaken voor de volgende dag!
Hierom is dit zo’n gezonde lunch
Met dit recept krijg je veel gezonde voedingsstoffen binnen. Zoete aardappel is een bron van ijzer, kalium en vitamine A en vitamine C. Vitamine C helpt je lichaam om ijzer goed op te nemen uit je voeding.
Naast vitamines zitten er ook veel vezels in deze gezonde lunch. Deze zijn goed voor je darmflora. De feta en de pijnboompitten zorgen voor de nodige eiwitten en de avocado voor goede vetten.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 250 gram boekweit
- 50 gram kiemgroente (zoals alfalfa of broccoli sprouts)
- 1 zoete aardappel (ongeveer 300 gram)
- 1 rijpe avocado
- Halve komkommer
- 200 gram feta
- Theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
- Scheutje olie om te bakken
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel appelazijn
- 1 theelepel mosterd
Zo maak je het
- Laat de boekweit vijf minuten weken in een pan met koud water. Giet het water af en vul de pan opnieuw met water. Kook de boekweit daarna 20 minuten tot het gaar is. Voeg in de laatste minuut de kiemplantjes toe en laat ze even meekoken. Zo geef je mogelijke bacteriën geen kans. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
- Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes van ongeveer 1 centimeter. Bak de aardappel met een beetje olie en het paprikapoeder totdat het gaar is.
- Snijd intussen de feta, avocado en komkommer in stukjes.
- Meng de honing, olijfolie, appelazijn en mosterd tot een dressing.
- Verzamel de boekweit, kiemplantjes, zoete aardappel, feta, avocado, komkommer, pijnboompitten en dressing in een schaal en roer even om.
Meer gezonde lunchrecepten
Kan je meer inspiratie gebruiken voor een gezonde lunch? Bekijk deze recepten dan ook eens:
Download onze app
#1 zwangerschaps- en baby-app