Quinoasalade met makreel
Deze smakelijke quinoasalade met makreel is een voedzame keuze om je lichaam te ondersteunen na de bevalling. De combinatie van quinoa en makreel levert eiwitten en omega-3 vetzuren op. Perfect voor drukke moeders die willen genieten van een gezonde en lekkere maaltijd!
Hierom is deze salade zo gezond
Deze kleurrijke salade zit vol met vitamines en gezonde vetten, wat goed is voor je lichaam. De makreel in de salade brengt goede vetten mee die je hersenen helpen en de kans op ontstekingen minder maakt. Je zet dit gerecht in een handomdraai op tafel, perfect als je baby even ligt te slapen.
Ingrediënten (2 personen)
- 100 gram quinoa (rode of gewone, of een mix)
- 2 stukjes warme gerookte makreel
- 2 goed rijpe avocado’s
- Granaatappelpitjes (of een hele granaatappel)
- Verse dille
- 250 gram maÏs uit blik
- 250 gram cherrytomaatjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels walnotenolie (optioneel, je kunt ook extra olijfolie gebruiken)
- 2 eetlepels citroensap
- Zout
- Peper
- Zwarte olijfjes (optioneel)
Zo maak je het
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd ondertussen de avocado en cherrytomaatjes in partjes en hak de dille fijn.
- Meng de olie met het citroensap, het zout en peper en de dille tot een dressing.
- Als de quinoa klaar is, spoel je deze af onder koud water. Meng de quinoa met de dressing. Verdeel de quinoa over twee diepe borden.
- Leg de avocado, cherrytomaatjes, uitgelekte maïs en makreel op de quinoa en werk af met de granaatappelpitjes en eventueel wat extra dille.
- Hussel alles goed door elkaar en voeg eventueel de olijfjes nog toe.
Geniet van deze lekkere salade!