Romige burrata pasta met gebakken champignons
Dit heerlijke en eenvoudige pastagerecht met romige burrata en gebakken champignons is de perfecte maaltijd om snel op tafel te zetten. Ook handig voor als je alvast gerechten wil invriezen voor na de bevalling!
Hierom is het zo gezond
Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens gezond en voedzaam. De volkoren pasta is een goede bron van vezels en langzame koolhydraten, die je de energie geven die je nodig hebt tijdens de zwangerschap. De champignons bevatten vitamine D en B-vitaminen, terwijl burrata rijk is aan calcium en eiwitten. Door olijfolie te gebruiken in plaats van boter maak je dit gerecht niet alleen lichter, maar ook gezonder.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 250 g volkoren pasta, bijvoorbeeld spaghetti
- 250 g champignons, in plakjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 bol burrata, in stukjes gescheurd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 1 handvol verse basilicum, fijngesneden
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
- Kook de volkoren pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met water. Giet af en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de champignons en knoflook en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en eventueel Italiaanse kruiden.
- Verdeel de pasta over de borden en verdeel de burrata erover. Bestrooi met verse basilicum en serveer direct.
Dit recept kan je gemakkelijk variëren of rijker maken door andere groenten toe te voegen, zoals courgette, paprika of spinazie. Je kan ook andere soorten kaas gebruiken, zoals feta of geraspte Parmezaanse kaas.
Download onze app
#1 zwangerschaps- en baby-app