Volkoren pita met falafel en zongedroogde tomaatjes
Heerlijk als lunch, maar ook vullend als avondeten. Perfect en evenwichtig eten om jou en je baby alle goede voedingsstoffen te geven die jullie nodig hebben. En nog lekker én snel ook.
Hierom is dit recept zo gezond
Dit gerecht is niet alleen voedzaam, maar er zitten ook veel vezels en eiwitten in die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van je baby. Deze pita is een goede manier om wat groenten binnen te krijgen en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 4 volkoren pita’s
- 12 falafelballetjes
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 2 handjes sla
- 2 eetlepels hummus
- 2 eetlepels (vegan) yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bak de falafelballetjes in een pan met wat olie tot ze goudbruin zijn.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
- Snijd het teentje knoflook fijn en meng het met de yoghurt, hummus en het sap van de citroen.
- Snijd de volkoren pita’s open en verwarm ze in de oven gedurende 2-3 minuten.
- Beleg de pita’s met sla, falafel, zongedroogde tomaatjes en de yoghurt-hummus saus.
- Breng op smaak met zout en peper naar wens.
- Serveer de volkoren pita’s meteen en geniet ervan!
Eet smakelijk!