Zelfgemaakte pizza met bosuitjes en oregano
Heb je een keer zin om pizza te eten? Geef er een gezonde draai aan en maak je pizza zelf. Heerlijk met wat mozzarella, uitjes en een zelfgemaakte tomatensaus.
Hierom is deze pizza gezond
Deze pizza met zelfgemaakte tomatensaus bevat belangrijke voedingsstoffen, zoals vezels, vitamines en mineralen. Bosui en rode ui zitten vol met vezels en vitamine C, terwijl in mozzarella veel calcium en eiwitten zit.
Ingrediënten (2 personen)
- 2 pizzabodems
- 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
- 4 bosuitjes, in dunne ringen gesneden
- 200 g mozzarella, in plakjes gesneden
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Voor de tomatensaus:
- 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Maak de tomatensaus: Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook kort aan en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met oregano, zout en peper en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen tot de saus dikker is geworden.
- Leg de pizzabodem op een bakplaat of pizzasteen.
- Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem.
- Bak de rode ui en knoflook in de olijfolie in een koekenpan tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
- Verdeel de gebakken ui en knoflook over de tomatensaus.
- Beleg de pizza vervolgens met de plakjes mozzarella en de bosuitjes.
- Breng op smaak met oregano en peper naar smaak.
- Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of tot de kaas goudbruin is en de korst knapperig is.
- Haal de pizza uit de oven, laat hem een paar minuten afkoelen en snijd hem in punten.
Serveer warm en geniet van je heerlijke zwangerschapsvriendelijke pizza met tomatensaus!