Rode én romige bietenpasta
Een romige rode pasta waar iedereen van kan genieten én waar ook nog eens heel veel groentes in verstopt zitten. Grote kans dat je dreumes het daarom met gemak opeet en jij natuurlijk ook.
Hierom is deze maaltijd geschikt voor je dreumes én voor jou
Vanaf nu mag je kindje met de pot mee-eten. Dat vinden veel ouders heel erg fijn. En weet je wat prettig is bij deze maaltijd? Er zitten bietjes in verstopt. Deze groente zit vol met vezels en foliumzuur. Daarom helpen ze goed bij de spijsvertering en het voorkomen van hart- en vaatziekten.
Dit heb je nodig
- 300 g voorgekookte bietjes
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 100 gram witte kaas (light)
- Eén van deze kruiden: rozemarijn, oregano of tijm
- Olijfolie
- 175 gr volkorenpasta
- Optioneel: peper en zout
- Optioneel: rasp van een citroen
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte of 180 graden hetelucht.
- Snijd de bietjes en de sjalotjes in stukken.
- Verdeel de bieten, sjalotjes, feta, knoflook en de verse kruiden in de ovenschaal. Gooi hier wat olijfolie overheen en strooi er (als je wil) zout en peper over.
- Bak de groentes zo’n 20 minuten in de oven en pureer dit tot een mooie gladde saus.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de verpakking.
- Schenk het water af en laat de pasta uitlekken in een vergiet.
- Roer de volkorenpasta door de saus en strooi over de pasta eventueel een beetje citroenrasp en nog wat feta.
Eet smakelijk
Tip
Geef de rode pasta een leuke naam
Door de rode kleur van de bietjes kan je de pasta voor je kleine ‘omtoveren’ tot een speciale pasta. Denk daarbij aan prinsessenpasta, aardbeienpasta, Elmo-pasta of brandweerpasta. Kijk wat jouw kindje leuk vindt. Het maakt het gerecht extra leuk voor je kind. Dit kan je natuurlijk ook bij pasta’s met andere sauzen doen, bijvoorbeeld kikkerpasta (groene pesto), koningspasta (oranje saus) of wolkenpasta (witte saus).
Download onze app
#1 zwangerschaps- en baby-app