Baby 3 maanden oud
Kracht: je baby fysiek, jij mentaal
Wauw, ongeveer een jaar geleden vond de bevruchting plaats. Wat gaat de tijd toch hard. Als je baby 3 maanden oud is, doet hij dagelijks aan krachttraining. Die kleine macho is flink sterk aan het worden. Jij bent misschien weer aan het werk, maar daar heb je wellicht stiekem helemaal geen zin in. Je wilt niet bij je collega’s zijn: je wilt bij je baby zijn. Het liefst de hele dag!
Mijlpalen baby
- Zichzelf opdrukken tot 45 graden
- Zijn hoofdje omhoog houden
- De wereld verkennen met zijn mond
- Sociale interesse tonen
Wist je dat...
..je baby zelfs in zijn slaap de emoties in jouw stem hoort? Dus heb je ruzie met je partner, geef elkaar een dikke knuffel en zand erover …!
Ontwikkeling baby 3 maanden
Je baby is druk aan het trainen als hij 3 maanden oud is. Hij drukt zich meerdere malen per dag op en krijgt zijn hoofdje steeds hoger van de grond. De wereld ziet er weer heel anders uit vanuit dit oogpunt. Doe gerust eens met je kleine mee door zelf ook wat push-ups te doen. Je baby traint trouwens niet alleen zijn bovenlijfje: zijn benen worden ook uitgebreid meegenomen in het schema. Hij trappelt voortdurend en probeert zich overal tegen af te zetten.
Wist je trouwens dat je inmiddels al zo’n 735 luiers hebt verschoond? Dacht je het nét onder de knie te hebben, krijg je te maken met het verschonen van de luier van een beweeglijke baby. Als kers op de taart kan je kleine ook nog eens last krijgen van luieruitslag. Zijn vuurrode, schrale billetjes kunnen voor flink wat ellende zorgen: blaasjes, jeuk en een brandende pijn, en een huilende baby.
De sociaal-emotionele ontwikkeling van je kleine is in volle gang. Hij vindt het dan ook erg interessant om zichzelf in de spiegel te bewonderen. Hij heeft nog niet door dat hij naar zichzelf kijkt, maar hij heeft in zichzelf wel het ideale speelmaatje gevonden. Kijk nou! Als ik mijn tong uitsteek, doet die ander dat ook. Daarnaast kan hij zich prima vermaken met zijn eigen handjes en voetjes. Je baby is ontzettend lenig en stopt met gemak al zijn tenen in zijn mond.
Deze maand krijgt je baby weer een prikje bij Kind en Gezin. Het gaat om bijna dezelfde prikjes als vorige keer. Succes!
Jouw leven met een baby van 3 maanden oud
Misschien ben je inmiddels weer aan het werk. Hoe is het voor jou om niet bij je kleine in de buurt te zijn? Het is helemaal niet gek als jij de ergste rampscenario’s in je hoofd haalt en je kindje ontzettend mist. Je concentratie is mogelijk ook ver te zoeken en bij thuiskomst knuffel je je baby helemaal gek: je hebt hem zó gemist! Maak je geen zorgen, je bent echt niet de enige. Geef jezelf de tijd om eraan te wennen dat je niet meer 24/7 bij je kleine kan zijn.
Kan je partner eigenlijk een beetje wennen aan het ouderschap? Ook je partner moet zijn/haar weg vinden in de nieuwe situatie. Geef hem/haar dus de ruimte en tijd om voor jullie kindje te zorgen, hem te troosten en te knuffelen. Bij mannen stijgt het oxytocineniveau, het knuffelhormoon, vooral wanneer ze een actief spelletje doen met hun kind. Deze babyspelletjes zijn dan ook een echte aanrader. Even quality-time voor papa en de baby.
De relatie tussen jou en je partner kan best veranderd zijn nu jullie een kindje hebben. In plaats van een sterk duo, zijn jullie ineens een onzeker trio, en dat derde persoontje eist al jullie tijd en aandacht op. In het begin is het logisch dat jullie vooral even papa en mama spelen, maar het is belangrijk om elkaar ook weer als geliefden te zien. Dit gaat natuurlijk niet alleen over seks, maar nu we het er toch over hebben: hoe gaat het met jouw vagina? Heb jij er nog last van? Je vagina kan ofwel wat groter zijn na de bevalling, of juist wat kleiner, als je iets te strak gehecht bent. Als je er onzeker over bent of nog pijn hebt, bespreek dit dan met je partner en/of een gynaecoloog.
Download gratis de 24baby-app!
Heb jij de app van 24baby al gedownload? Volg de ontwikkeling van je baby, vind steun en advies bij andere moeders op het forum of lees gezellig mee.
Doen met je baby van 3 maanden oud
“Komt een muisje aangelopen … zo in [naam van je kindje]’s nekje gekropen!” Terwijl je dit zegt, ‘loop’ je met je vingers over het lijfje van je baby. Eindig in zijn nek en kietel hem daar zacht. De eerste keer vindt hij dit misschien spannend, maar zodra hij eraan gewend is, giert hij het al uit zodra hij merkt dat je dit spelletje gaat spelen. Varieer af en toe eens van ‘looproute’: ga de ene keer van zijn voeten, via zijn buik naar boven en de andere keer van de handen via de armen naar de hals. Succes gegarandeerd! Overigens ook een goede afleidingsmanoeuvre tijdens het verschonen …
P.S. Vergeet je de ‘Groeifoto’ niet?