Appel-havermoutpapje voor je oudere baby
Een voedzaam en smakelijk hapje is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je baby. Dit recept voor appel-havermoutpapje is niet alleen heerlijk, maar geeft ook een perfecte combinatie van nuttige voedingsstoffen.
Hierom is dit hapje in deze periode geschikt
Dit appel-havermoutpapje zit boordevol voedingsstoffen en is geschikt voor baby’s vanaf 8 maanden. Het biedt een goede bron van vezels, vitaminen en mineralen om de groei en ontwikkeling van je kleine te ondersteunen. Met de zachte textuur en de zoete smaak van appel is dit een perfecte maaltijd voor in de ochtend.
Dit heb je nodig
- 1/2 kopje havermout
- 1 kopje moedermelk of flesvoeding
- 1 rijpe appel, geschild en in blokjes gesneden
- 1 theelepel kaneel
- Een snufje gemalen nootmuskaat (optioneel)
Zo maak je het
- Doe de havermout en moedermelk (of flesvoeding) in een kleine pan.
- Voeg de blokjes appel toe aan de pan.
- Zet de pan op laag vuur en breng het mengsel langzaam aan de kook terwijl je voortdurend roert om klontjes te voorkomen.
- Voeg de kaneel toe aan het mengsel en roer goed door.
- Laat het papje sudderen op laag vuur totdat de havermout zacht is en de appelstukjes gaar zijn. Dit duurt meestal ongeveer 10-15 minuten.
- Als je wil, kan je een snufje gemalen nootmuskaat toevoegen voor wat extra smaak.
- Laat het papje een paar minuten afkoelen voordat je het aan je baby geeft. Zorg ervoor dat het niet te heet is.
- Prak het mengsel eventueel nog een beetje met een vork voor je baby.
Auteur Lauri Hanewinckel
Download onze app
#1 zwangerschaps- en baby-app