Banaan-haverpap als ontbijtje (vanaf 8 maanden)
Dit romige banaan-haverpapje is een goede bron van vezels, vitaminen en mineralen om de groei en ontwikkeling van je baby te ondersteunen. En het heeft nog een heerlijke smaak ook. Uitproberen maar!
Hierom is dit hapje in deze periode geschikt
Rond de leeftijd van 9 maanden oud is je baby klaar voor nieuwe smaken en voedingsmiddelen met wat meer textuur. Dit recept voor romige banaan-haverpap is perfect voor deze leeftijdsgroep. Het combineert de zachte smaak van banaan met de voedzame textuur van haver. Er zitten nuttige voedingsstoffen in, zoals vezels, mineralen en vitamines. Dit maak het een voedzaam en vullend ontbijtje dat je baby zal helpen groeien.
Dit heb je nodig
- 1 rijpe banaan, gepeld en in plakjes gesneden
- 2 eetlepels havermout
- 1/2 kopje moedermelk of flesvoeding
- 1/4 kopje water
- 1 theelepel gemalen lijnzaad (optioneel, voor extra omega-3 vetzuren)
- Een snufje kaneel (optioneel)
Zo maak je het
- Doe de plakjes banaan, havermout, moedermelk (of flesvoeding) en water in een kleine pan.
- Voeg indien gewenst gemalen lijnzaad toe voor extra voedingsstoffen.
- Breng het mengsel langzaam aan de kook op laag vuur en blijf roeren om klontjes te voorkomen.
- Als je wilt, voeg een snufje kaneel toe voor een vleugje extra smaak.
- Kook het papje ongeveer 5-7 minuten, of tot de havermout zacht is en de banaan goed is opgenomen.
- Haal de pan van het vuur en laat het papje een paar minuten afkoelen.
- Gebruik een vork om de pap te prakken tot de gewenste dikte voor je baby.
- Leg er eventueel nog wat plakjes banaan bovenop.
- Serveer dit romige banaan-haverpapje aan je baby als een voedzaam en vullend ontbijt of als tussendoortje gedurende de dag.
Download onze app
#1 zwangerschaps- en baby-app