Een risottohapje voor je baby (8 tot 12 maanden)
Deze zachte groenterisotto geeft je baby koolhydraten, vitaminen en mineralen die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling. De romige textuur en smakelijke groenten zorgen ervoor dat het makkelijk te eten is.
Hierom is dit hapje in deze periode geschikt
Risotto is een heerlijke en romige maaltijd die perfect is voor je groeiende baby. Dit recept voor zachte groenterisotto combineert de voedzame eigenschappen van rijst met de smaken en texturen van verschillende groenten. Daardoor is het een voedzame en smakelijke maaltijd die je kleine vast kan waarderen.
Dit heb je nodig
- 1/4 kopje arborio rijst
- 1 kopje groentebouillon (zoutarm)
- 1/4 kopje gekookte worteltjes, in kleine stukjes gesneden
- 1/4 kopje gekookte doperwten
- 1/4 kopje gekookte bloemkoolroosjes, fijngehakt
- 1 eetlepel fijngesneden verse peterselie
Zo maak je het
- Verwarm de groentebouillon in een kleine pan op laag vuur.
- Voeg de arborio rijst toe aan de pan en roer goed om ervoor te zorgen dat de rijst gelijkmatig wordt bedekt met de bouillon.
- Kook de rijst op laag vuur, onder regelmatig roeren, tot deze zacht en romig is geworden, en de bouillon is opgenomen. Dit duurt meestal ongeveer 20 minuten.
- Voeg de gekookte worteltjes, doperwten en bloemkoolroosjes toe aan de rijst en roer goed door.
- Kook de risotto nog 5-10 minuten, of tot de groenten goed zijn opgewarmd.
- Haal de pan van het vuur en voeg de fijngesneden verse peterselie toe voor een vleugje extra smaak en kleur.
- Laat de risotto een paar minuten afkoelen voordat je het aan je baby serveert.
- Controleer altijd de temperatuur van de risotto voordat je het aan je baby geeft om ervoor te zorgen dat het niet te heet is.
Tip
Maak meerdere hapjes tegelijk
Van dit soort mini-maaltijden kan je in één keer meerde hapjes maken. Maak een wat grotere hoeveelheid, zodat je een aantal porties kan invriezen. Makkelijk voor drukke dagen!
Download onze app
#1 zwangerschaps- en baby-app