Spinazie met aardappel en ei voor je baby als babyhapje

Als je baby rond de 6 tot 8 maanden is, kan je de oefenhapjes al een stuk uitbreiden. Dit hapje van spinazie met aardappel past goed bij deze leeftijd van je baby én om allergieën te voorkomen kan je ook wat ei toevoegen.

Hierom is dit hapje in deze periode geschikt

In deze periode vervang je de borst- of flesvoeding voor meer vaste voeding. Hapjes van verschillende groentes zijn hiervoor geschikt. Dit hapje met spinazie en aardappel is daarom een goede keuze. Je kan de aardappel ook vervangen door zoete aardappel. Hier zitten nog meer vitamines in.

Hapjes met aardappel en spinazie gaan bovendien goed samen met ei. het is slim om dit in kleine hoeveelheden toe te voegen aan het hapje van je kind. Dit doe je om in de toekomst een allergie voor ei te voorkomen.

Ingrediënten

  • 80 gram bevroren spinazieblokjes
  • 15 gram (zoete) aardappel
  • Eventueel wat moeder- of kunstmelk
  • Eventueel wat ei

Zo maak je het

  1. Schil de (zoete) aardappel en snijd deze in blokjes
  2. Kook deze daarna ongeveer in 15 minuten zacht
  3. Warm ondertussen rustig de spinazie op
  4. Kook eventueel een ei
  5. Giet de groenten af en pureer of prak het grof samen met de aardappel en ei
  6. Voeg wat moeder- of kunstmelk toe om het smeuïger te maken

Auteur Eline de Wit

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app