Frisse lentelasagne met doperwtjes
Deze lasagne zit vol met gezonde groene groenten, wat goed is voor je herstel. Kies volkoren lasagnebladen voor nog meer vezels en stevigheid. Zo krijg je niet alleen een smakelijke maaltijd, maar ook de voedingsstoffen die je nodig hebt.
Hierom is het zo gezond
Deze maaltijd, gevuld met gezonde ingrediënten, is een geweldige keuze voor je herstel na de bevalling. Het bevat alles wat je lichaam nodig heeft om weer op krachten te komen en je goed te voelen. De lasagne zit vol met vitamines, antioxidanten en eiwitten.
Ingrediënten (4 personen)
- 1 brocolli in roosjes
- 1 courgette
- 1 gele of rode paprika
- 200 gram doperwtjes
- 20 aspergetips (of 5 groene asperges)
- Verse basilicum
- Volkoren lasagnebladen
- Cottage cheese
- 200ml bouillon zonder zout
- Peper en zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snijdt de courgette, brocolli en paprika in blokjes.
- Leg alle groenten (ook de doperwtjes en asperges) samen met de knoflook op een bakplaat.
- Meng de groenten met een beetje olijfolie en eventueel peper en zout en zet 40 minuten in de oven.
- Houdt de asperges en de paprika apart. Doe de groene ovengroenten met bouillon en de verse basilicum in de blender en pureer tot een mooie groene saus.
- Meng de paprika door de saus.
- Neem de ovenschaal en bouw de lasagne op. Voeg eerst een laagje groenten toe. De volgende laag bestaat uit asperges en cottage cheese. Dan volgen de lasagnebladeren. Om de lasagne sneller gaar te laten worden, kun je de lasagne bladen een beetje breken (met een lepel of gewoon met je handen).
- Herhaal de laagjes tot je bovenaan eindigt met een laagje asperges en cottage cheese.
- Zet de ovenschaal nog ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden.
Smakelijk!
Download onze app
#1 zwangerschaps- en baby-app