Vullende pompoenpasta met rucola
Dit fijne recept is heerlijk tijdens de gezellige herfstdagen, maar is ook lekker in een ander seizoen. Het smaakt niet alleen erg lekker, maar zit ook boordevol goede vitaminen. Die gezonde stoffen kan je goed gebruiken als je borstvoeding geeft of net dat beetje extra nodig hebt.
Hierom is deze pasta gezond
Deze smakelijke pompoenpasta met rucola zit boordevol goede voedingsstoffen zoals koolhydraten, vezels, vitaminen en mineralen. De pompoen geeft je vitamine A en C en vezels. Rucola bevat belangrijke stoffen zoals ijzer, calcium en foliumzuur. De room voegt extra calorieën en vetten toe, wat handig kan zijn als je borstvoeding geeft.
Ingrediënten (2 personen)
- 200 gram pasta naar keuze
- 300 gram pompoenvruchtvlees
- 2 handjes verse rucola
- 1 ajuin, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Ongeveer 120 milliliter groentebouillon
- 60 milliliter room
- Een beetje nootmuskaat om op smaak te brengen
- Geraspte parmezaanse of pecorino kaas
- Eventueel walnoten of pompoenpitten voor de garnering
Zo maak je het
- Kook de pasta tot hij een beetje stevig is in water met zout, zoals op de verpakking staat.
- Doe olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Doe de ajuin en knoflook erbij en bak tot ze doorschijnend zijn.
- Voeg de stukjes pompoen toe en bak ze ongeveer 5 tot 7 minuten.
- Voeg de groentebouillon toe en kook de pompoen tot hij zacht is en de bouillon bijna weg is.
- Doe de room erbij, voeg nootmuskaat toe en laat de pompoen nog een minuut koken tot de saus wat dikker wordt.
- Giet de gekookte pasta af, doe het in de pan en roer alles goed door elkaar.
- Voeg de rucola toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pasta over twee borden en strooi er kaas overheen.
- Voor een extraatje kan je er nog wat walnoten of pompoenpitten op doen.
Smakelijk eten!