Zalm met parelcouscous
Heb je zin in vis? Gelukkig mag je na je bevalling alle vissoorten weer eten. Vooral vette vis heeft veel gezondheidsvoordelen. Heerlijk op een bedje van parelcouscous.
Vette vis is gezond
Toen je zwanger was, moest je oppassen voor bepaalde vissoorten. Fijn daarom dat je nu weer alle vissoorten mag eten. Vooral het eten van vette vis wordt aangeraden.
Vis is erg gezond en zorgt voor een lager risico op hartziekten. De meeste vissoorten zitten namelijk boordevol vitamines en mineralen. Ook zitten er veel eiwitten in. Voorbeelden van vette vis zijn haring, makreel, sardientjes en Atlantische zalm. Dit is meestal de verse zalm en niet die uit blik of uit de diepvries.
Ingrediënten (2 porties)
- 200 gr parelcouscous
- 300 gr zalm
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 citroen
- 1 ajuin
- Half bosje koriander
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het
- Was alle groenten en snijd ze in kleine stukjes.
- Bereid de (parel)couscous zoals op de verpakking staat.
- Verdeel de zalm in twee grote stukken en bak ze in wat olijfolie aan beide kanten gaar.
- Bak de paprika’s en de ajuin in een andere pan en laat een paar minuten onder de deksel garen.
- Meng de (parel)couscous met het ui-paprikamengsel en voeg er sap van één fijngeknepen citroen aan toe. Meng er als laatste de blaadjes van de koriander doorheen.
- Breng op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de parelcouscous met een stuk zalm erop.
Eet smakelijk!
Auteur Eline de Wit