Toast met avocado en ei

Met de romige smaak van avocado, de hartige eiwitten van het ei en de knapperige textuur van de pijnboompitten, is dit recept een heerlijke en voedzame manier om je middag te beginnen. Of je het nu thuis maakt of op kantoor, je zal genieten van de smaak!

Hierom is deze lunch zo gezond

Deze lunch is gezond en voedzaam voor jou en je baby. De avocado bevat onverzadigde vetten en vezels, terwijl het ei je veel eiwitten, vitamines en mineralen geeft. Het volkorenbrood geeft geleidelijk energie af en zorgt voor een lang verzadigd gevoel!

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 2 sneetjes volkorenbrood, geroosterd
  • 1 rijpe avocado
  • 2 hardgekookte eieren, in plakjes gesneden
  • Een handje pijnboompitten
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

  1. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees in een kom fijn met een vork. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Zet ze apart.
  3. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in plakjes.
  4. Rooster het volkorenbrood en beleg elk sneetje met een laag van de geprakte avocado. Verdeel de plakjes ei over de avocado en strooi de geroosterde pijnboompitten eroverheen.

Serveer direct en geniet van deze heerlijke en voedzame lunch!