Frisse couscoussalade met rode bietjes en feta
Op zoek naar een frisse en vullende lunch? Deze heerlijke couscoussalade zit vol met gezonde eiwitten, vezels en mineralen. En hij staat zo op tafel!
Hierom is deze salade gezond
Deze salade zit vol gezonde en smaakvolle ingrediënten die perfect zijn voor tijdens je zwangerschap. Rode bieten zijn rijk aan vezels, vitamines en mineralen, terwijl feta kaas zorgt voor eiwitten en calcium. Couscous is een bron van goede koolhydraten. Een heerlijke en voedzame maaltijd die je zeker zal waarderen!
Ingrediënten (2 personen)
- 150g couscous
- 2 middelgrote rode bieten, gekookt en in blokjes gesneden
- 100g feta kaas, in blokjes gesneden
- 2 handvol rucola sla
- Een handje walnoten, grof gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
- Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Laat het afkoelen.
- Meng de afgekoelde couscous met de rode bieten, feta kaas, rucola sla en gehakte walnoten in een grote kom.
- Meng de olijfolie en citroensap in een aparte kom en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de dressing over de salade en meng goed door elkaar.
- Serveer de salade eventueel met extra rucola en walnoten ter garnering.
Eet smakelijk!