Gezond avondeten van quesadilla's met kip

Quesadilla’s zijn hét streetfood in Mexico. Maar je kan ze ook gerust als maaltijd op tafel zetten. Heerlijk comfort food waar je allerlei goede ingrediënten in kwijt kan. Lekker en goed voor je groeiende baby dus.

Hierom is dit recept zo gezond

In deze quesadilla’s zorgt het vlees voor de eiwitten die je hard nodig hebt tijdens de zwangerschap. Eiwitten helpen je baby bij een goede ontwikkeling van de hersenen. De groente zorgt voor de nodige vitamines, vezels en kalium. De zwarte bonen geven je lichaam ook nog een boost magnesium.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram kipfilet
  • 200 gram zwarte bonen
  • 150 gram mais
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden (of tacokruiden)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snufje peper
  • 8 volkoren tortilla’s
  • 2 rijpe avocado’s
  • 15 gram koriander, fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • 2 kleuren paprika’s
  • 2 pijpajuinen
  • Ongeveer 125 gram cheddar, geraspt
  • Olie om in te bakken

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app

Zo maak je het

  1. Snijd de kip in blokjes van ongeveer 1 cm en meng met de helft van de Mexicaanse kruiden en 1 eetlepel olijfolie. Bestrooi met wat peper en paprikapoeder en roer om.
  2. Prak het vruchtvlees van de avocado’s fijn in een kom en meng met de koriander en het sap van de limoen. Roer dit door tot een gladde spread.
  3. Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes. Laat de bonen en mais uitlekken in een vergiet. Snijd de pijpajuin in ringetjes.
  4. Bak in een koekenpan de ui en knoflook glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg na 2 minuten de kip toe en bak totdat deze mooi goudbruin is. Voeg dan de paprika, rest van de Mexicaanse kruiden en 1 theelepel paprikapoeder toe en roer goed om.
  5. Na een minuut of 5 voeg je ook de mais, zwarte bonen en pijpajuin toe. Breng het mengsel op smaak met wat peper.
  6. Haal het kip-groentemengsel uit de pan en bewaar in een schaal. Maak de pan schoon.
  7. Besmeer een tortilla voor de helft met de avocadospread. Verdeel daarover wat van het kipgroentemengsel en strooi er cheddar overheen. Zorg ervoor dat overal wat cheddar zit, want dit zorgt ervoor dat de quesadilla aan elkaar blijf plakken.
  8. Vouw de tortilla dicht en bak hem op matig vuur aan beide kanten goudbruin en krokant. Herhaal voor de andere tortilla’s en je quesadilla fiësta kan beginnen!

Tip

Liever vega?

Je kan de kip in dit recept gemakkelijk weglaten. Vegetarisch zijn deze quesadilla’s net zo lekker en de zwarte bonen en kaas zorgen
voor de nodige eiwitten.

Meer gezond avondeten

Kan je meer ideeën gebruiken voor gezond avondeten? Doe inspiratie op met deze recepten: