Gezonde granolabars voor tijdens de bevalling

Het is heel fijn om gezonde snacks bij de hand te hebben, vooral tijdens de bevalling. Deze zelfgemaakte granolabars zijn niet alleen rijk aan vezels, maar doordat je ze zelf maakt, kan je ook andere ingrediënten toevoegen waar jij zin in hebt.

Perfect voor tijdens de bevalling

Deze granolabars zijn heerlijk als tussendoortje tijdens de bevalling of als snack voor later. Ze zitten boordevol vezels en voedzame ingrediënten om je energie te geven tijdens de bevalling en daarna. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 1/2 kopjes havervlokken
  • 1/2 kopje kokosschaafsel
  • 1 kopje dadels (ontpit en in stukjes gesneden)
  • 1/4 kopje kokosolie
  • 1/4 kopje ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 rijpe bananen

Zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een vierkante bakvorm (ongeveer 20×20 cm) met bakpapier en vet in met kokosolie.
  2. Meng in een kom de havervlokken en het kokosschaafsel.
  3. Doe de dadels in een keukenmachine en maal tot er een pasta ontstaat.
  4. Voeg de dadelpasta, kokosolie, ahornsiroop, kaneel en vanille extract toe aan de havervlokken en het kokosschaafsel en meng goed.
  5. Voeg de lijnzaad toe en meng opnieuw.
  6. Prak de bananen fijn en meng ze door het havermengsel tot alles goed gemengd is.
  7. Doe het mengsel in de bakvorm en druk stevig aan. Zorg dat de bovenkant gelijkmatig is verdeeld.
  8. Bak de granolabars ongeveer 20-25 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze vervolgens afkoelen in de bakvorm.
  9. Snijd de granolabars in 8 stukken en bewaar ze in een luchtdicht bakje.

Download onze app

#1 zwangerschaps- en baby-app