Champignonrisotto met wortel en zalm
Hieronder vind je een heerlijk recept op basis van herfstgroenten. Het recept is zo samengesteld dat het precies de vitamines bevat die je tijdens je zwangerschap extra goed kunt gebruiken. Dit recept is geheel zwangerschapsproof!
Ingrediënten – 4 personen
- 250g champignons, in stukken
- 1 ui, gesnipperd
- 2 blokjes paddenstoelenbouillon
- ½ winterwortel, in kleine blokjes
- 300g risottorijst
- 5 eetlepels olijfolie, 3 voor de risotto, 2 voor de zalm
- 40g parmezaanse kaas, geraspt (de listeria bacterie gedijt niet in harde kazen, omdat de zuurgraad niet geschikt is)
- 400g zalm (vers, niet vacuümverpakt)
- 1 klontje boter
Bereiding
Verwarm in een steelpan 1 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Verwarm de olie in een pan op halfhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de risottorijst toe onder voortdurend roeren en voeg na 2 minuten (als de risottorijst een transparante kleur heeft) ¼e van de bouillon toe. Laat onder voortdurend roeren inkoken. Voeg net zo lang bouillon toe tot de risottorijst gaar is.
Bak ondertussen in een pan de champignons. Laat op het laatst de worteltjes 2 minuten met de risotto meekoken. Haal de pan van het vuur, voeg de Parmezaanse kaas en de champignons toe en roer om. Breng op smaak met zout en peper.
Smeer intussen de zalm aan twee kanten in met 1 el olijfolie en kruid met peper en zout. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de zalm in ongeveer 8 minuten (4 minuten aan beide zijden) gaar. Let op! Geef bacteriën geen kans door de zalm goed gaar te bakken. Houd wel in de gaten dat je de zalm niet te lang bakt, anders wordt deze te droog.
Variatietip: denk ook eens aan forel-, kabeljauw– of pangasiusfilet in plaats van zalm. Koop ook deze vis vers in plaats van voorverpakt en bak hem goed gaar!
Download onze app
#1 zwangerschaps- en baby-app